SZÉCHENYI 2020

Válaszfallapok, kerítéselemek

Válaszfallapok

A FABETON válaszfal elemek alkalmasak nem teherhordó belső térelválasztó falak, tetőtér beépítések többrétegű térdfalának kivitelezésére. Az azonos alapanyagból készülő beltéri áthidalók teszik teljessé a választékot és könnyítik a kivitelezést. A FABETON válaszfallapokat az általános elemkötés szabályait betartva kell falazni, 2 soronként 2,2 mm-es lágyacél erősítő huzalt fektetve a nút-féderes falazólap nútjába, rögzítve azt a főfalakba a sorok végén. A főfal-válaszfal találkozását vakolaterősítő csíkkal célszerű kialakítani. A FABETON-ból készült válaszfal kitűnő vakolattartó, csavarható, súlytól függően dübel nélküli rögzítést is lehetővé tesz. Más válaszfallapokhoz képest kiváló a hangszigetelése, amit beépítéskor tovább lehet fokozni az alsó és felső csatlakoztatások kialakításánál.
Beépíthetők nem FABETON anyagú főfalakkal kivitelezett épületek szerkezetébe is. A válaszfallapok mérete: 60×30×10 cm, súlya: 5,5 kg/db.

FABETON zajvédő kerítéselemek

A FABETON elemek építő elemek nem csupán a ház szerkezetének építése során alkalmazhatóak változatosan és szinte minden igényt kielégítően, de a ház körül is megtalálhatjuk alkalmazási lehetőségeit. A 60 kg/m2 önsúlyú FABETON kerítéselemek alkalmazása ott ajánlott, ahol akár családi házas övezetben, akár kertvárosias társasházak, sorházak környékén kisebb követelményű hanggátlási igény merül fel. Ugyan nem működik zajvédő falként, de alkalmazásával az ingatlanok ízlésesen, mégis határozottan elválaszthatóak. Tökéletes felhasználási területük önkormányzati intézmények, így pl. iskolák környéke.

 

Kisblokkos FABETON zajvédő fal

A Kisblokkos FABETON Zajvédő Fal alkalmazása speciális esetekben javasolt. A fal stabilitását a falazóelemek üregeiben, rejtett kialakítású, vasalt beton pilllérek adják. Az elemek rakásának variálásával emelhető a zajvédő fal esztétikai értéke.

FABETON zajvédő falrendszerek

FABETON alapanyagú egy oldalon vagy két oldalon elnyelő változatú FABETON-AKUSZTIK Zajvédő Falrendszer alapvetően paneles és szerelt szerkezetű. Kiemelkedő kis- és mélybordás, halszálka vagy körüreges mintás, szürke fabeton alapszínű vagy festett változataival kiválóan illeszthető a környezetbe. Közúti és ipari környezetben történő alkalmazása mellett egyes változatai megfelelnek vasúti zajok elleni védelemre, illetve két útpálya elválasztására is. A FA-AKUSZTIK fafonatos Zajvédő falak mind homlokoldalukon, mind hátoldalukon különböző kialakítású hézagos és zárt lécfonataik révén gondoskodnak a zajvédelemről.