SZÉCHENYI 2020

Zajvédő Falrendszerek

 

Valamennyi összetevője természetes anyag.

A FABETON építőanyagok alkalmazása közel 80 éves múltra tekint vissza. A FABETON gyártástechnológiájának köszönhetően egyesíti a fa és a beton kedvező épületszerkezeti tulajdonságait, valamennyi összetevője természetes anyag. A FABETON termékekkel a ház szerkezetkészre építhető: a fő- és válaszfalak, valamint a födém megépítéséhez gyártott termékek mellett az esetenként szükséges hőszigetelő lapok is a FABETON rendszer részét képezik. De azonos anyagból elkészülhet a kerítés is, illetve számos más építő- vagy díszítőelem is.

A magában is kedvező hőtechnikai paraméterekkel rendelkező FABETON kiválóan kombinálható kavicsbetonnal, illetve más, jó hővezetési jellemzőjű szigetelőanyaggal. A rugalmas gyártási sajátosságai miatt teljesíthetőek az olyan egyedi igények, mint a nagyfokú hangelnyelés és hanggátlás egyazon szerkezettel, a fokozott hőszigetelés kis vastagsági méretekkel, vagy a magas páratartalmú épületek nagy hőszigetelésű falazatának kivitelezése. A FABETON épületszerkezetek sajátossága, hogy a tartószerkezeti és az épületfizikai részek jól elkülönülnek, így külön méretezhetőek. Az adott követelményekhez legmegfelelőbb Fabeton elemek kiválasztásával gazdaságos épületszerkezetek építhetők. A ma folyó technológia fejlesztések egyik fő iránya az egyes FABETON termékcsaládok előállításához
használt, különböző szálszerkezetű és tömörségű olyan fabeton alapanyagok előállítása, amelyekkel tovább javítható a termékek hőszigetelési-, akusztikai- és méretpontossági paraméterei. A másik
fontos fejlesztési cél, a hangelnyelési paraméterek további javítása mellett, a mintázott felületű akusztikai gyártmányok választékának bővítése.

A FABETKER Kft. termékcsaládjának része a Fabeton Építési rendszer, amellyel készült épületek falszerkezetei kiemelkedő hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek. A gyártástechnológia egyesíti a fa és a beton kedvező épületszerkezeti tulajdonságait, valamennyi összetevője természetes anyag. A FABETKER Kft. válasza a forgalom és a menetsebesség ugrásszerű megemelkedésére a Fabeton- és fa anyagú zajvédő falak választéka, amelyre több évtizedes referenciák sorával rendelkezik. A zajvédő gyártókapacitás meghaladja az évi 100 000 m²-t. A FABETON zajvédő panelek a legkülönbözőbb felhasználási területeken - legyen az közintézmény, vasút vagy autópálya - méretbeli-, felületi- és mintázatbeli-, valamint színbeli választékának köszönhetően változatos igények kielégítésére alkalmas.